dijous, 20 de juny del 2013

Avui és el Dia Mundial de les Persones Refugiades



Tant que se l’estima, ella, el seu ametller! Qui l’abraçarà ara?

La vulneració dels drets humans a causa dels conflictes bèl·lics, i persecucions per motius de raça, religió, opinions polítiques, o pertinència a un grup social determinat han provocat que avui dia hi hagi al món més de 45 milions de persones que han hagut de fugir de la seva llar.

El Dia Mundial del Refugiat, Catalunya amb ACNUR vol retre un homenatge al valor i coratge d’aquestes persones. Són milers de famílies refugiades que cada dia es veuen obligades a abandonar-ho tot al seu país, fugint de la guerra i la intolerància.  

A finals del 2012 al món hi havia 45.2 milions desplaçades a la força, un 6,3% més que l'any anterior. És a dir, cada 4,1 segons una persona ha de marxar de la seva llar víctima de les violacions dels Drets Humans. (Informe 'Tendències Globals' de l'ACNUR).

Educar en valors: 'Jo em dic Brisa, i tu?


A través del recurs educatiu Jo em dic Brisa, i tu? volem apropar aquesta realitat als infants. Una situació de la que poden haver sentit parlar al seu entorn o als mitjans de comunicació, però que no coneixen en profunditat.

Volem desenvolupar el seu esperit crític, fomentant valors de tolerància, respecte i solidaritat des de ben petits,  tal i com ho fem amb els estudiants de Secundària amb Escoltem els refugiats. Durant el curs 2012-2013, aquest projecte ha apropat a  més de mil nois i noies històries en primera persona de refugiats i refugiades  que viuen a Barcelona.  En concret,  han conegut a la Romina, la Kaissa, el Senagbé, el  Modika o el Mamadou, persones que han lluitat contra les vulneracions dels seus drets més bàsics i s’han vist forçades a migrar, històries colpidores d’exili però també grans exemples de valentia i superació.

Us convidem a participar avui en els actes que organitza el Comitè Català de l’ACNUR, juntament amb d’altres organitzacions que treballen en la defensa dels Drets Humans i que donen suport a les persones perseguides.

Gràcies pel vostre suport!

Imatges: A la esquerra, il·lustració del conte 'L'ametller no va poder fugir'. Comitè Català de l'ACNUR.  A la dreta, una família de refugiats malians porten les seves pertinences als vehicles que els traslladaran de Damba a Mentao. UNHCR/B. Sokol


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada