diumenge, 2 de març del 2014

4-11 de Març: Setmana de les Dones Refugiades

Més de 45 milions de persones al món són víctimes de la persecució i de la vulneració dels seus drets més fonamentals, per les seves idees polítiques, pertànyer a una ètnia/nacionalitat determinada, professar la seva religió, per la seva orientació sexual o pel sol fet de ser dones. I més de la meitat de les persones refugiades i desplaçades del món són precisament dones i infants.

En ple segle XXI, pràcticament a tots els països del món, les dones encara pateixen agressions contra la vida i la seva integritat. A l’hora, la discriminació i la desigualtat és present en la majoria de societats, tan avançades com empobrides.
Odette, una congolesa refugiada, se despide de su mejor amiga,
que decide retornar a R.D. Congo. ©UNHRC/H.Reichenberger
I milers de dones arreu del món es veuen obligades a fugir del seu lloc d’origen a la recerca d'un entorn més segur, on reprendre i refer una vida normal per elles i pels seus fills.

Valentes, resilients, compromeses, supervivents... el 8 de Març commemorem la lluita de moltes d’aquestes dones, ja siguin persones conegudes o heroïnes anònimes, per la defensa dels seus drets i contra les desigualtats, una lluita plena de reptes i desafiaments que ens concerneixen a totes i a tots, una lluita per la dignitat humana i la construcció d’un món en pau.

Per sumar-nos al debat, us convidem a assistir als actes que hem organitzat des del Comitè Català de l'ACNUR en col·laboració amb l'Ajuntament de Tarragona:


  • Exposició “Dones de Darfur: una altra mirada” amb fotografies de Francisco Magallón. Del 4 al 16 de març de 2014 a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona. (Avinguda Ramon i Cajal, 70).
  • Passi del documental “Msilale Wanawake: Dones de Kivu Sud caminant”Dijous, 6 de març de 2014 a les 19 h. a l’Antiga Audiència. Plaça del Pallol. Tarragona.
  • Diàleg “Dones refugiades: Coratge, Present i Nous Horitzons”Moderat per la professora i periodista amaziga El-Kaissa Ould-Braham, que conversarà amb Liliana Zoranovic, professora bosniana que va haver de fugir de la guerra en un comboi humanitari l'any 1994, y Katherine Garnica Marin, exiliada colombiana, experta en mediació intercultural i violència de gènere. Dimarts, 11 de març de 2014 a les 19 h, a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona.

  • Com vols commemorar el Dia Internacional de les Dones?

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada