dijous, 19 de juny del 2014

Commemoració Dia Mundial de les Persones Refugiades al Parlament i Lliurament Premis Concurs Educatiu 'Jo em dic Brisa, i tu?'


'Tortell Poltrona', invitat d'honor al acte del Parlament. ©Catalunya amb ACNUR 

Avui ha estat un dia de festa al Parlament, "la casa de tots els catalans i catalanes", en paraules de la seva presidenta Núria de Gispert. 
Els nens i nenes que han participat en el Concurs Educatiu 'Jo em dic Brisa, i tu?' han estat els grans protagonistes. Hi ha hagut moments emotius, aplaudiments, vídeos, discursos i una actuació estel·lar, la del Tortell Poltrona, fundador de Pallassos sense Fronteres. 

Compartim amb vosaltres algunes de les imatges de la jornada:



Els alumnes premiats, protagonistes de la jornada. ©Catalunya amb ACNUR

Una representació dels alumnes guanyadors al millor vídeo (modalitat col·lectiva) agraeixen el premi. El reportatge 'Ajudem els infants refugiats', creat i protagonitzat per alumnes de 3er A de Primària de l'Escola La Sagrera de Santa Eulàlia de Ronçana, reivindica una educació universal i recorda a la Malala i a les joves segrestades a Nigèria.



De esquerra a dreta: Victòria Camps, presidenta del
Comitè Catalá de l'ACNUR; Núria de Gispert, presidenta
del Parlament, i Jaume Mateu, president de Pallassos sense Fronteres.
©Catalunya amb ACNUR
Durant la part més institucional de l'acte, han intervingut la presidenta del Comitè Català de l'ACNUR, Victòria Camps, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i el fundador de Pallassos sense Fronteres,  Jaume Mateu.   Tots ells han elogiat els treballs presentats i han animat als nens i nenes a conèixer més de prop la situació de les persones refugiades.

Victòria Camps ha insistit en el gran valor que representa per la societat que des de l'àmbit escolar es promogui la reflexió i el coneixement i s'impulsin activitats en favor de la pau i la cooperació per afrontar els conflictes sense violència.

Per la seva banda, Tortell Poltrona ha recordat alguna de les seves experiències apropant somriures a nens i nenes de camps de refugiats d'arreu del món, des de 1992 fins avui dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada