dijous, 12 de novembre del 2015

“Escoltem els refugiats” participa en els actes del Dia de la Diversitat a l’Espai Jove de Fontana.


Durant els dies 9 i 10 de novembre, joves estudiants d’entre 12 i 18 anys van poder participar en la sèrie d’activitats de l’edició d’enguany del Dia de la Diversitat, organitzat per la Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i que compta amb el suport de l’Institut Municipal d’Educació i l’Agència Europea dels Drets Fonamentals.
Durant les dues jornades els joves van poder conèixer la tasca
d’entitats de referència de la ciutat en defensa dels Drets Humans i van poder reflexionar-hi conjuntament en diferents espais que afavorien la interacció entre els joves:  diversos, diferents i totes i tots iguals en drets.

 
El Comitè Català per als Refugiats – Catalunya amb ACNUR  vam proposar  el taller “Escoltem els refugiats”,   que consisteix en la realització d’una xerrada per part d’una persona  refugiada i/o sol·licitant d’asil.  Els joves van poder conèixer en primera persona la història de la Katherine i van visionar el vídeo “Ser Refugiat a Catalunya  en el que la Kaissa, el Mamadou i la Romina també expliquen les raons per les quals van haver de fugir dels seus països respectius i com ha estat la seva acollida a Catalunya.

 
L’objectiu d’aquest projecte és millorar el coneixement dels fenòmens migratoris entre la ciutadania, en definitiva, trencar estereotips i prejudicis respecte les persones nouvingudes i apropar als joves la realitat que viuen les persones refugiades arreu del món.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada